ГоловнаСвіт

Прем'єр Угорщини: метою мігрантів в ЄС є "німецьке життя", а не фізична безпека

На думку Орбана, потік біженців ставить під загрозу "добробут християнських держав"

Прем'єр Угорщини: метою мігрантів в ЄС є "німецьке життя", а не фізична безпека
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Обран заявив, що потік мігрантів, які прагнуть потрапити до Німеччини через південно-східну Європу, приваблює перспектива життя в ФРН, і їх слід вважати не біженцями, а економічними іммігрантами.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Якщо вони хочуть продовжувати свій шлях з Угорщини, то це не тому, що вони в небезпеці, а тому, що вони хочуть чогось іще", - сказав він, додавши, що метою мігрантів є "Німеччина" і "німецьке життя", а не фізична безпека.

За його словами, необмежений потік біженців покладе на європейські країни нестерпне фінансовий тягар, що поставить під загрозу "добробут християнських держав" Європи.

Угорського прем'єр-міністра часто критикували за його "самодержавність". З моменту приходу до влади у 2010 році Орбан провів низку реформ у галузі юстиції, засобів масової інформації та економіки, які на заході визнали такими, що порушують фундаментальні свободи. Крім того, нещодавно Віктор Орбан запропонував відновити дискусію про смертну кару, скасовану в Угорщині у 1990 році. У Євросоюзі діє мораторій на страту, пропозиція Орбана викликала бурхливе невдоволення серед країн-членів. Він також відомий своєю антиіммігрантською риторикою.

Нагадаємо, наприкінці серпня повідомлялося, що Угорщина відмежувалася від Сербії колючим дротом. Наразі на угорсько-сербському кордоні триває будівництво паркану заввишки чотири метри, який додатково захистить країну від потоку нелегальних мігрантів.

За наявними законам, нелегальні мігранти зобов'язані просити притулку у першій же країні ЄС, куди потрапили. Для тих, хто дістається Європи через "Балканський коридор", це Угорщина. Однак через величезний наплив мігрантів останнім часом, Будапешт почав відправляти багатьох людей далі на захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram