ГоловнаСвіт

Колишній посол США у Росії пояснив небажання Обами зустрічатися з Путіним

Зустріч Обами і Путіна на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку поки не планується

Колишній посол США у Росії Майкл Макфол пояснив небажання американського президента Барака Обами зустрічатися з російським колегою Володимиром Путіним на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку скріншотом з програми "Вести недели" Дмитра Кисельова на телеканалі "Россия 1", який він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

На скріншоті зображені фотографії Обами і лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) Абу Бакра аль-Багдаді. Поруч із портретами журналісти "Вестей недели" визначили кілька загальних рис, які об'єднують, на їхню думку, політику американського керівництва та ІД.

Putin's tv network compares Obama to ISIS leader and then Russians wonder why Obama is not so eager to meet Putin in NY at UNGA.

Posted by Michael McFaul on Thursday, September 3, 2015

"Телевізійна мережа Путіна порівнює Обаму з лідером ІД. А потім росіяни дивуються, чому Обама не бажає зустрічатися з Путіним на Генасамблеї ООН", - прокоментував Макфол картинку.

Зазначимо, що характеристики, приписані Обамі і аль-Багдаді, точно так само можна використовувати і щодо російського президента.

Раніше у п'ятницю глава адміністрації Кремля Сергій Іванов розповів журналістам, що зустріч Володимира Путіна і Барака Обами поки не планується.

Раніше у серпні глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що зустріч російського лідера з його американським колегою не виключена. Однак, уточнив глава дипломатичного відомства, ініціювати її мусить Вашингтон.

Сесія Генасамблеї ООН триватиме з 15 по 22 вересня у Нью-Йорку. Цього року міжнародна організація відзначає 70-річчя. Російську делегацію на сесії Генасамблеї очолить Путін, також очікується його виступ.

Попередня зустріч Путіна і Обами відбулася в листопаді 2014 року. Тоді глави держав коротко поговорили після першого робочого засідання саміту АТЕС, затримавшись перед церемонією спільного фотографування у залі засідання. У травні 2015 року Барака Обаму офіційно запросили до Москви на урочистості з нагоди 70-річчя Перемоги, однак візит не відбувся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram