ГоловнаСвіт

У Відні пройшов багатотисячний марш на підтримку біженців

Маніфестанти закликали поважати біженців і справедливо ставитися до них.

В австрійській столиці Відні десятки тисяч людей у білому одязі вийшли на вулиці, щоб підтримати мігрантів, які прибувають у Європу.

Про це повідомляє euronews.

Маніфестанти закликали поважати біженців і справедливо ставитися до них - на тлі численних заяв про те, що надмірний потік нелегалів становить небезпеку для Старого Світу.

Гасла правозахисників - "Права людини не мають кордонів" і "Людина не може бути нелегальною".

Окрім того, у віденському соборі Святого Стефана пройшла поминальна служба за понад 70 мігрантами, тіла яких знайшли в покинутій вантажівці неподалік угорського кордону.

Як повідомляє агентство Рейтер, десятки мігрантів прибули в понеділок поїздом з Угорщини до Австрії і до Німеччини. За словами біженців, вони не шукають легкого життя, а втікають від небезпеки; на новому місці вони готові працювати і вчитися. Цього року Німеччина готується прийняти 800 тис. мігрантів, понад половина з яких - з Африки та Близького Сходу.

За чинними законами, нелегальні мігранти зобов'язані просити притулку в першій же країні ЄС, у яку потрапили. Для тих, хто пробирається в Європу "Балканським коридором", це Угорщина. Однак через величезний наплив мігрантів останнім часом Будапешт почав відправляти багатьох людей далі на захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram