ГоловнаСвіт

Держдеп США опублікував 7 тис. сторінок електронних листів Гілларі Клінтон (оновлено)

Близько 150 листів опубліковано у відредагованому форматі.

Держдеп США опублікував 7 тис. сторінок електронних листів Гілларі Клінтон (оновлено)
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Держдепартамент США опублікував понад 7 тис. сторінок листів, які відправляла з власної пошти екс-держсекретар США Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє Fox News.

За різними даними, від 125 до 150 листів опубліковано у відредагованому форматі, оскільки вони містили засекречену інформацію про внутрішні справи та персонал.

Так, наприклад, в одному з листів Клінтон згадує президента РФ Володимира Путіна. Їй надсилають новину з фотографіями, що голова держави надів нашийник на білого ведмедя в Арктиці. Клінтон же просить роздрукувати, проте з контексту не зрозуміло, що саме. Крім того, в листах обговорюють президентські вибори на Гаїті, зустрічі кубинських і американських чиновників та інші питання.

Також з листів випливає, як зазначає Рейтер, що її давній друг Сід Блюменталь (Sid Blumenthal) своїми порадами потужно впливав на політику, хоча на той момент не обіймав жодної державної посади.

Блюменталь, який працював помічником колишнього президента США Білла Клінтона, давав рекомендації Гілларі, зокрема в питаннях внутрішньої політики. Він спонукав її виступити проти консерваторів з протестного Руху чаювання, а також домагався, щоб у Білому домі "укоськали" старшого помічника Барака Обами - Девіда Аксельрода (David Axelrod), який засмучував Блюменталя.

Тісні зв'язки з Блюменталем можуть позначитися на передвиборному рейтингу Клінтон, яка прагне стати кандидатом у президенти США від Демократичної партії.

Скандал навколо Клінтон почався після того, як стало відомо, що з 2009-го по 2013 рік, коли вона займала посаду держсекретаря США, вона користувалася особистою поштою, а не урядовою.

Зараз ФБР проводить розслідування, щоб визначити, як використовували секретну інформацію, що пройшла через так званий "доморощений" сервер Клінтон. Екс-держсекретар, яка є провідним кандидатом у президенти від Демократичної партії, неодноразово заперечувала будь-які порушення зі свого боку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram