ГоловнаСвіт

Євросоюз перевірятиме пасажирів поїздів та їх багаж

У Європі вирішили посилити заходи безпеки на залізниці через інцидент на швидкісному поїзді "Амстердам-Париж"

Євросоюз перевірятиме пасажирів поїздів та їх багаж
Архив
Фото: tgorguet, Instagram

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв розповів про нові заходи безпеки на залізничному транспорті в Європі.

Заходи погодили країни-члени ЄС на екстреній зустрічі в Парижі, повідомляє "BBC-Україна".

Саміт призначили після нападу на пасажирів високошвидкісного поїзда, що прямував з Амстердама до Парижа, минулої п'ятниці, коли тільки завдяки рішучим діям декількох пасажирів вдалося уникнути великої кількості жертв.

Міністр розповів про чотири нововведення: це посилення контролю за пасажирами і їх багажем на станціях, жорсткість законодавства про обіг вогнепальної зброї, а також більш тісне співробітництво спецслужб європейських країн.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що, хоча і неможливо відразу почати перевірку мільйонів людей, які щодня здійснюють поїздки залізничним транспортом по всіх країнах Євросоюзу, але поліпшень у цій сфері можна досягти чимало.

У зустрічі брали участь міністри з Франції, Великобританії, Німеччини, Італії, Іспанії, Бельгії, Люксембургу, Нідерландів та Швейцарії.

Напад на пасажирів високошвидкісного поїзда Thalys, що прямував з Амстердама до Парижа, було скоєно 21 серпня. В результаті стрілянини, яку влаштував марокканець Аюб Каззані, поранення отримали троє людей. Нападника через декілька хвилин нейтралізували самі пасажири. Інцидент стався поблизу міста Аррас на північному сході Франції.

У сутичку з нападником вступив Спенсер Стоун, службовець військово-повітряних силах США. Йому допомагав Алек Скарлатос, член Національної гвардії США, який нещодавно повернувся з відрядження до Афганістану, і британець Кріс Норман, який допоміг зв'язати нападника.

Каззані був озброєний автоматом Калашникова, автоматичним пістолетом з декількома зарядженими магазинами, а також мав при собі канцелярський різак для відкривання коробок. В даний час він у в'язниці особливого режиму у Франції, його звинувачують у підготовці та спробі здійснення терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram