ГоловнаСвіт

В Афганістані з полону бойовиків звільнили громадянина України

Звільнення відбулося за підтримки МЗС РФ

В Афганістані з полону бойовиків звільнили громадянина України
Архив
Фото: kievskaya.com.ua

В Афганістані був звільнений громадянин України Дмитро Білий, який тривалий час перебував у полоні у незаконних збройних формувань.

Звільнений він був після переговорів афганської сторони і Росії, йдеться в опублікованому в суботу на сайті МЗС РФ повідомленні.

"В результаті активних зусиль російських відомств у тісній співпраці з афганською стороною в Афганістані звільнено громадянина України Дмитро Костянтиновича Білого, яеий знаходився тривалий час у полоні у незаконних збройних формувань", - йдеться в офіційній заяві представника російського МЗС Марії Захарової.

У російському відомстві додали, що Москва готова "в будь-який зручний час передати Білого офіційним представникам МЗС України в Афганістані".

РИА Новости повідомляє, що наразі немає офіційної інформації про звільнення громадянина України. Прес-секретар українського зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца сказала, що "потрібно уточнювати".

Про те, що Білий пропав в Афганістані, владі України розповіла його дружина. За словами Беци, були прийняті всі зусилля з боку українських органів і афганського боку для пошуків зниклого громадянина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram