ГоловнаСвіт

NASA почало експеримент з імітації польоту на Марс

Шестеро учасників експерименту 365 днів будуть жити в спеціальному куполі

NASA почало експеримент з імітації польоту на Марс

Національне космічне агентство США (NASA) почало експеримент з імітації польоту на Марс.

Як повідомляє BBC, під час експерименту, який триватиме 365 днів, шестеро учасників будуть жити в спеціальному куполі, побудованому на схилі сплячого вулкану Мауна-Лоа на Гаваях.

Діаметр куполу становить 11 метрів, а висота - 6 метрів. Він ізольований від зовнішнього середовища, а усередині купола встановлено систему регенерації повітря та очищення. Для учасників експерименту підготували річний запас "космічної їжі". За межі купола вони зможуть виходити лише кілька разів і виключно у скафандрах.

Під час експерименту хочуть вивчити медичні та психологічні проблеми, з якими може зіткнутися екіпаж корабля у відкритому космосі.

В експедиції беруть участь астробіолог з Франції, фізик з Німеччини та четверо американців: пілот, архітектор, журналіст, ґрунтознавець. У команді троє жінок і троє чоловіків.

Нагадаємо, в лютому голландська некомерційна організація Mars One ("Марс Один"), яка збирається до 2023 року заснувати колонію на Марсі, оголосила про початок третього раунду відбору добровольців для свого проекту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram