ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин пояснив успіхи у переговорах з Південною Кореєю ядерною зброєю

Північнокорейський лідер назвав домовленості між Сеулом і Пхеньяном важливим досягненням

Кім Чен Ин пояснив успіхи у переговорах з Південною Кореєю ядерною зброєю
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

КНДР змогла досягти домовленості з Південною Кореєю зі врегулювання ситуації на Корейському півострові завдяки не так самим переговорам, скільки наявності у Пхеньяна ядерної зброї.

Про це заявив лідер КНДР Кім Чен Ин, інформує північнокорейське агентство ЦТАК.

На думку Кім Чен Ина, висловлену на засіданні Центральної військової комісії КНДР, угоди "було досягнуто ніяк не за столом переговорів, а завдяки колосальному військовому мускулу з наявністю ядерних засобів стримування в цілях самооборони".

При цьому він назвав домовленості між Сеулом і Пхеньяном важливим досягненням, яке дає Півночі і Півдню шанс на поліпшення двосторонніх зв'язків.

Раніше цього тижня повідомлялося, що переговори щодо розрядки напруженості між Північчю і Півднем завершилися, сторони дійшли згоди. Південнокорейська сторона оголосила про припинення пропагандистського мовлення для КНДР через гучномовці, встановлені поблизу демаркаційної лінії на умовах, що ситуація в районі нормалізується. Пхеньян висловив скорботу у зв'язку з тим, що під час обходу демаркаційної лінії на мінах підірвалися двоє південнокорейських солдатів, що і призвело до нинішнього ускладнення ситуації, а також запевнив, що такого більше не повториться. Північнокорейська сторона також пообіцяла зняти оголошений у країні напіввійськовий стан.

Крім того, сторони домовилися на початку вересня провести переговори під егідою Червоного Хреста з питання про проведення зустрічей членів сімей, розділених корейської війною.

Минулого четверга Північна і Південна Кореї обмінялися артилерійськими залпами. За даними південнокорейських ЗМІ, після відновлення роботи гучномовців Пхеньян пригрозив Сеулу "невибірковими ударами" по південнокорейській території, якщо Південна Корея не припинить мовлення.

Нагадаємо, 26 серпня повідомлялося, що Південна Корея допустила переговори з КНДР про зняття санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram