ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

РПЦ сподівається взятися за імпортозаміщення продуктів харчування в Росії

Надалі російська церква сподівається зайняти свою нішу і в меблевому бізнесі.

РПЦ сподівається взятися за імпортозаміщення продуктів харчування в Росії

Монастирі Московського патріархату Російської православної церкви (МП РПЦ) можуть узятися за імпортозаміщення в продовольчій сфері і забезпечити торговельні мережі країни аналогами іноземних продуктів, увезення яких на територію країни заборонене у зв'язку з ембарго.

Про це заявив заступник голови Синодального відділу взаємодії церкви і суспільства Роман Багдасаров, повідомляє "Московский комсомолец".

На його думку, для початку процесу необхідно, щоб "прийшов ритейлер і сказав, що хоче, скажімо, налагодити продаж лінійки православної продукції - від молока до глазурованих сирків".

За словами представника МП, насельники монастирів уже почали вирощувати більше овочів і зерна, розводити рибу і зробили багатшими асортимент своїх сирів, до яких увійшли моцарела, качота, рікота. Частина господарств уже планує вийти в торговельні мережі та постачати продукти в Москву, Санкт-Петербург та інші міста.

"Монастирські господарства можуть це робити", - зазначає Багдасаров.

Окрім того, за словами церковного діяча, йдеться не тільки про продовольство - монастирські господарства зможуть постачати на російський ринок й інші товари. "Це можуть бути православні інтер'єри, щоб люди мали змогу купити меблі, зроблені в нас, дешевше та відповідні традиціям, а не тільки італійські чи німецькі", - говорить він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram