ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський співак, який розірвав зубами банку імпортного пива, розбив iPhone заради російських виробників

Надалі музикант має намір спалити свій BMW і пересісти в "Жигулі".

Музикант, колишній учасник гурту "Ленінград" Стас Барецький розбив iPhone і планшет Samsung в одному з магазинів Санкт-Петербурга.

Про це він розповів радіостанції "Говорит Москва".

За його словами, це була акція, яка мала закликати розвивати російське виробництво.

Барецький пояснив, що попросив у продавця показати російські телефони, але виявилося, що магазин не торгує ними. Тоді він кинув запропоновані консультантом гаджети на підлогу і розбив їх ногою.

"Ця акція не проти використання гаджетів, а щоб показати, що треба своє щось робити, свої гаджети, відроджувати заводи електронні. Телефони - це, взагалі, мені здається, робити можна елементарно. Технологію купити - і все. І робити. Чому ми повинні все це купувати, це скажених грошей коштує?" - прокоментував Барецький. Він додав, що відшкодував салону збиток.

Музикант також повідомив, що сам користується "старою "Нокією", тому "косяку за собою не відчуває".

"А фіни, взагалі-то, наші брати (Nokia - фінська компанія - ред.). Чому я в iPhone повинен скачувати все за гроші? Змалюйте дизайн, змініть логотипи - як китайці роблять. Мені багато хто дорікає, що я їжджу в BMW, незабаром я її спалю, та й усе. І пересяду в "Жигулі". Цілком серйозно кажу", - зазначив музикант.

Барецький відомий епатажною поведінкою. Раніше в серпні він разом з петербурзькими козаками взяв участь у рейді гіпермаркетом "Ашан", щоб виявити заборонені для ввезення в Росію продукти. Під час рейду він розірвав зубами банку імпортного пива. Згодом його виключили з групи за негідну поведінку. Музикант також заявив, що продовжить цю роботу сам.

Барецький виступав у "Ленінграді" чотири роки - з 2005-го по 2008-й.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram