ГоловнаСвіт

Таліби захопили стратегічно важливе афганське місто

Влада афганського району Муса-Кала заявила, що не дочекалися допомоги від влади.

Таліби захопили стратегічно важливе афганське місто
Талибы (архив)

Бойовики ісламістського руху "Талибан" захопили місто Муса-Кала і однойменний район північної провінції Гільменд.

Про це пише BBC.

"Ми пішли з району рано-вранці, тому що таліби атакували нас з усіх боків. Ми цілими днями просили про підкріплення, але ніхто не прийшов, і ось що з цього вийшло", - розповів керівник району Мохамад Шаріф (Mohamad Sharif) в інтерв'ю Рейтер.

Урядовим силам не допомогли авіаудари, які американські ВПС завдали в суботу, 22 серпня. Тоді в результаті нальоту було ліквідовано близько 40 бойовиків.

"Талібан" скористався тим, що іноземні солдати вперше за довгий час припинили брати участь у бойових зіткненнях. Крім Муса-Кали, бойовикам руху вдалося захопити й інші ключові райони провінції Гільменд.

У минулому Муса-Кала була важливим форпостом "Талібану" і центром торгівлі опієм. Битви за місто після американського вторгнення 2001 року були одними з найзапекліших. Коли після повалення талібів іноземні війська допомагали афганській владі протидіяти терористичним вилазкам, в околицях міста загинуло понад 400 британських солдатів.

У грудні 2014 року більшість іноземних військових покинули країну. На території Афганістану залишилися 12 тис. солдатів для навчання урядових військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram