ГоловнаСвіт

Верховний суд Гватемали дозволив переслідувати президента у справі про корупцію

Президент Гватемали як і раніше володіє імунітетом від судового переслідування

Верховний суд Гватемали дозволив Генпрокуратурі почати офіційне розслідування щодо президента країни Отто Переса Моліни у справі про корупцію.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Тепер депутатам Національного конгресу країни доведеться проголосувати з питання про позбавлення президента Переса Моліни імунітету. У липні Конгрес не зміг зняти президентський імунітет - для цього не вистачило лише двох голосів.

Нові президентські вибори у Гватемалі відбудуться вже на початку вересня. Перес Моліна, який обіймає посаду з 2012 року, не має права висувати свою кандидатуру.

Відставний генерал Перес Моліна прийшов до влади з обіцянкою з "залізною хваткою" взятися за боротьбу із злочинністю, проте в останні місяці правління сам став фігурантом корупційних скандалів. Його віце-президенту Роксані Балдетті і п'ятьом міністрам довелося піти у відставку, а самого президента підозрюють в участі у схемі з виплати бізнесменами багатомільйонних хабарів в обмін на зняття імпортних мит. Оточення президента також підозрюють в отриманні відкатів з надмірно дорогих контрактів з Інститутом соціального забезпечення.

Минулого тижня Перес Моліна відмовився за власним бажанням піти у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram