ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Улюкаєв заявив, що економіка РФ сягнула "крихкого дна"

На думку голови Мінекономрозвитку, російська економіка "вже точно вниз не піде"

Улюкаєв заявив, що економіка РФ сягнула "крихкого дна"
Фото: http://www.peoples.ru/

Голова Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що спадання ВВП Росії в липні 2015 року прискорилося з 4,2% до 4,6% через високу базу липня минулого року.

За його словами, російська економіка намацала "крихке дно", повідомляє "Интерфакс".

"Очищена від сезонності динаміка ВВП в липні вперше з початку року вийшла в незначний плюс в 0,1%, що вказує на намацування "дна", але не говорить про початок якогось помітного зростання", - зазначив Улюкаєв.

За його словами, поглиблення спадання спричинене високою базою липня минулого року, коли ВВП зріс на 1%. У червні міністерство оцінювало спадання ВВП у 4,2%. Загалом, за даними Мінекономрозвитку РФ, за перше півріччя російська економіка знизилася на 3,4%.

На питання, чи є відчуття, що економіка сягнула "дна" російський міністр відповів ствердно.

"Так, є. Але це все дуже крихко. Видно, що ми десь на "дні" лежимо, чи як назвати цей рух. Я думаю, що вже точно вниз не підемо, а чи будемо виходити помітно в зростання - це складно сказати. Ми вважаємо, що будемо, що четвертий квартал у чомусь, звичайно, зважаючи на ефект бази, буде навіть статистично помітно кращим за третій", - сказав Улюкаєв.

Нагадаємо, у червні російський економіст передбачив господарці РФ 10 років стагнації. Він також заявив, що політика імпортозаміщення, оголошена російською владою, не дасть результату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram