ГоловнаСвіт

У Латвії вилучили з продажу глобуси з Кримом у складі Росії

Клієнтам, які вже купили глобуси, повернуть гроші за покупку

У Латвії вилучили з продажу глобуси з Кримом у складі Росії
Фото: PantherMedia/Scanpix

У Латвії в магазинах Maxima вилучили з продажу глобуси, на яких анексований Росією півострів Крим вказано як територію РФ.

Про це повідомляє Delfi.lv з посиланням на представника SIA "Maxima Latvija" Яніса Бесеріса.

"У магазинах доступні глобуси восьми видів - це стверджував постачальник глобусів. Зазначений державний поділ (Крим у складі Росії, - ред.) є тільки на одному з видів глобусів", - зазначив Бесеріс.

Він також наголосив, що клієнтам, які вже придбали в магазинах глобуси з російським Кримом, Maxima поверне гроші за покупку.

Бесеріс додав, що ці глобуси виготовляють у Польщі, а в магазини SIA "Maxima Latvija" їх закупила і доставила SIA "Kors N". Магазин вже проінформував фірму про ситуацію.

За його словами, глобуси з російським Кримом з'явилися у продажу наприкінці липня. Наразі було продано 65 глобусів. З представниками фірми "Kors N" поки що зв'язатися не вдалося.

Раніше МЗС України відправило ноту протесту МЗС Італії у зв'язку з тим, що в російському павільйоні на міжнародній виставці в Мілані "Expo 2015" на карті Росії півострів Крим вказано складовою частиною РФ. У МЗС України таку карту вважають провокацією.

Нагадаємо, в жовтня 2014 року на презентації емблеми Чемпіонату світу з футболу-2018 показали проморолик, на якому Крим продемонстрували як частину території Росії. Згодом ФІФА попросила вибачення в України за скандальний ролик - і відео виправили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram