ГоловнаСвіт

Гаага зобов'язала Росію виплатити компенсацію за захоплення судна Arctic Sunrise

РФ заподіяла шкоду Нідерландам.

Гаага зобов'язала Росію виплатити компенсацію за захоплення судна Arctic Sunrise
Фото: EPA/UPG

Арбітраж при Постійній палаті третейського суду в Гаазі наказав Росії виплатити компенсацію Нідерландам за затримання судна Arctic Sunrise у вересні 2013 року.

"Суд постановив, що Нідерланди мають право на компенсацію за матеріальний збиток Arctic Sunrise, а також за матеріальний і нематеріальний збиток Arctic 30, а також за завдані Нідерландам витрати у зв'язку видачею банківської гарантії відповідно до постанови Міжнародного трибуналу ООН з морського права", - цитує "Интерфакс" заяву суду.

Джерело агентства в правоохоронних органах РФ заявило, що РФ оскаржить рішення гаазького арбітражу. "Законність дій правоохоронних органів РФ заледве чи можна поставити під сумнів, оскільки Arctic Sunrise арештували за рішенням суду", - заявив він.

Нагадаємо, 19 вересня 2013 року російські прикордонники затримали 30 учасників команди криголама "Грінпіс" Arctic Sunrise за спробу проведення акції протесту проти нафтовидобутку на платформі "Прирозломна" в Печорському морі. Екологів доправили до Мурманська, де суд посадив їх під арешт. Згодом їх звільнили під заставу й амністували з нагоди 20-річчя Конституції.

Судно звільнили щойно в червні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram