ГоловнаСвіт

Путін другий рік поспіль не привітав Україну з Днем Незалежності

Президент Росії далі ігнорує нову українську владу.

Путін другий рік поспіль не привітав Україну з Днем Незалежності
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін, як і торік, не привітав Україну з Днем Незалежності. Повідомлень про це немає ні на сайті Кремля, ні на сайті Президента України.

Багато світових лідерів відправили свої привітання ще вчора - зокрема президент США Барак Обама, президент Франції Франсуа Олланд, президент Польщі Анджей Дуда, голова КНР Сі Цзіньпін, Папа Римський Франциск.

Сьогодні також надійшли привітання від президента Італії Серджіо Маттарелла, який висловив Україні підтримку в утіленні Мінських угод. Президент Словаччини Андрій Кіска заявив, що вважає Україну по праву європейською державою. "Я переконаний, що ваша країна повинна отримати такий самий шанс рухатися європейським шляхом, який отримала Словацька Республіка", - заявив Кіска.

Президент Естонії Тоомас Генрі Ільвес побажав Україні "сил, рішучості та цілеспрямованості у справі зміцнення її незалежності і територіальної цілісності, які є наріжним каменем безпечної Європи".

Вітання главі держави і українському народу із національним святом також надіслали президенти Білорусі, Хорватії, Ірландії, Португалії, Австрії, Індії, Сингапуру, Алжиру, Узбекистану, Казахстану, Туркменістану, Таджикистану, Мексики, Кореї, Індонезії.

Також надійшли вітання від королів Швеції - Карла Густава, Нідерландів - Віллема-Александра, короля Саудівської Аравії Салмана бін Абдулазіза аль Сауда і спадкового принца, віце-прем'єр-міністра Саудівської Аравії Мухаммеда бін Наефа бін Абдульазіза аль Сауда.

Нагадаємо, що Путін вже довгий час не відправляє привітань на адресу офіційних осіб України. У травні президент Росії відправив привітання зі 70-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні всім лідерам країн СНД, але не Порошенкові. Натомість Путін привітав із річницею Перемоги "громадян Грузії й України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram