ГоловнаСвіт

Обама пообіцяв Україні підтримку США

Світові лідери вітають Україну з Днем Незалежності

Обама пообіцяв Україні підтримку США
Фото: EPA/UPG

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама направив президентові України Петру Порошенкові привітання з 24-ю річницею Незалежності, в якому запевнив, що Америка і надалі підтримуватиме Україну.

"Наші дві нації працюють разом, щоб підтримати і захистити право Українського народу вільно вибрати свій шлях вперед. У той час, коли Ви працюєте, щоб провести вирішальні реформи, незважаючи на агресію з боку Росії на сході і окупацію Криму, Сполучені Штати залишатимуться послідовними у своїй підтримці України", - йдеться в його привітанні.

Також на сайті глави держави повідомляється про інші привітання з боку світових лідерів.

Так, голова КНР Сі Цзіньпін побажав Україні миру і процвітання, а Папа Римський Франциск повідомив, що молиться за Україну: "У цій складній ситуації я молюся за Вашу країну, відновлюючи духовну близькість з жертвами і їх родинами, а також з усіма, хто страждає. Я підтримую ті зусилля, які допомагають українському народу рухатися вперед у дусі возз'єднання і миру".

Президент Франції Франсуа Олланд також привітав Порошенка і українців національним святом.

"У той час, коли наші дві країни налагодили тісне партнерство для врегулювання конфлікту, який розриває схід України, хочу нагадати Вам про відданість Франції, як і всього Європейського Союзу, незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України в межах її кордонів, визнаних міжнародним співтовариством" , - наголошується у привітанні.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін торік проігнорував День Незалежності України. Саме в ці дні російські війська вторглися на територію України, розбивши оточені сили біля Іловайська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram