ГоловнаСвіт

Турецькі силовики заявили про ліквідацію майже 800 курдських бойовиків за місяць

Відносини між РПК і Туреччиною досі загострюються

Турецькі силовики заявили про ліквідацію майже 800 курдських бойовиків за місяць
Курдские боевики (архив)
Фото: islamnews.ru

Унаслідок антитерористичних операцій, що проводяться турецькими силами безпеки з кінця 22 липня по 20 серпня, знищено 771 бойовика забороненої у Туреччині "Робітничої партії Курдистану" (РПК), ще 450 осіб отримали поранення.

Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu з посиланням на джерела у силових структурах.

Згідно з цією інформацією, 430 людей загинули під час бомбардувань на півночі Іраку. На території Туреччини знищено 260 бійців РПК. Про те, де ліквідували решту бойовиків, не повідомляється.

За інформацією джерел у силах безпеки, 18 курдських бійців вбили у четвер, 20 серпня, у турецькій провінції Ширнак, розташованій біля іракського кордону.

Відносини між РПК і Туреччиною різко загострилися після теракту у місті Суруч 20 липня, коли загинули 32 людини, переважно курди. Бійці РПК звинуватили турецьку владу в потуранні ісламістам і почали влаштовувати напади на поліцейських. З 24 липня ВПС Туреччини почали завдавати ударів по позиціях РПК на півночі Іраку.

У 2013 році Анкара і "Робітнича партія Курдистану" уклали угоду про припинення вогню. Цьому передувало збройне повстання РПК, що тривало з 1984 року. Жертвами конфлікту стали понад 40 тис. осіб. РПК вимагає створення курдської автономії у складі Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram