ГоловнаСвіт

Британія зажадала від Google видалити посилання про видалення посилань

Інформація про видалення посилань обурила частину громадськості

Британія зажадала від Google видалити посилання про видалення посилань
Фото: Lenta.ru

Влада Великобританії вимагає від Google видалити посилання на матеріали, в яких розповідається про видалення посилань на матеріали.

Як пише The Wall Street Journal, йдеться про історію, коли видалялися посилання про перші видалення посилань за законом про право на забуття.

Видання нагадує, що у 2014 році європейський суд ухвалив рішення у справі Маріо Костеха Гонсалеса, визнавши, таким чином, право європейських громадян вимагати від пошукачів видалення посилань на інформацію, яка не відповідає дійсності або втратила актуальність.

Інформація про видалення посилань дійшла до громадськості через те, що Google наполягає на повідомленні сайтів, коли посилання видаляється. Так, наприклад, багато ЗМІ їх отримали та повідомили про це своїх читачів.

WSJ порівнює те, що відбувається, з ефектом Стрейзанд - феноменом, коли спроба видалити певну інформацію призводить лише до її більшого поширення.

Нагадаємо, 14 липня президент РФ Володимир Путін підписав закон про "право на забуття" в Інтернеті. Згідно з ним, тепер громадянин може зажадати у пошукача видалення посилань на інформацію про себе, яку він вважає недостовірною, неактуальною або поширюваною з порушенням законів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram