ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іракські шейхи побилися на конференції з "Ісламської держави" в Багдаді

За версією деяких шейхів, конференцію зірвали навмисно найняті "лазутчики".

Іракські шейхи побилися під час конференції, присвяченої боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава" в Багдаді.

Про це пише The Washington Post.

Видання зазначає, що сунітські племена Іраку вважають однією з основних сил, які здатні протистояти екстремістам з "Ісламської держави", які захопили більшу частину території країни, але хаос на конференції в Багдаді, яку скликали для обговорення контрнаступу, залишає мало надій на узгодження зусиль.

Деякі шейхи звинуватили інших у підтримці джихадистів, тоді як певні сили стверджували, що на конференцію прийшли самозванці, яких найняли, щоб зірвати захід. Взаємні звинувачення переросли в бійку з кулаками і стільцями.

"Ми попросили одну сім'ю піти. Ці люди пов'язані з ІД. Ми ніколи не будемо сидіти поруч із ними, ні з одним з них. Тому що між нами кров", - пояснив журналістам один з учасників заходу Юнес Абід Авад Альбуджассім.

Усього у військових операціях проти "Ісламської держави" бере участь близько 10 тис. сунітських добровольців. Офіційний Багдад каже, що представники сунітських племен, які зараз проходять базову підготовку під керівництвом американських військових інструкторів, відіграватимуть ключову роль у звільненні провінції Анбар. Шейх Хамід Шавкат, керівник племінної ради Анбару, стверджує, що конференцію зірвали спеціально найняті "лазутчики". "Ми єдині. І ми хочемо отримати більше можливостей для військової підготовки і більше спорядження", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram