ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Швейцарії арештували майно у справі колишнього міністра фінансів Підмосков'я

Шкоду для бюджету Підмосков'я, яку колишній міністр заподіяв своєю діяльністю, оцінюють у $209 млн.

У Швейцарії арештували майно у справі колишнього міністра фінансів Підмосков'я
Фото: open.by

Федеральна прокуратура Швейцарії задовольнила запит Генпрокуратури РФ про арешт двох багатокімнатних квартир, розташованих на елітному гірськолижному курорті міжнародного класу Гштаад, а також автомобіля Bentley. Майно належить колишньому міністру фінансів Підмосков'я Олексієві Кузнєцову.

Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури Росії.

Запит надіслали в рамках кримінальної справи, розслідуваної проти колишнього першого заступника голови уряду та міністра фінансів Московської області Олексія Кузнєцова, а також інших членів його злочинної групи. Шкоду для бюджету Підмосков'я, яку колишній міністр заподіяв своєю діяльністю (з 2000 по 2008 рік), оцінюють у 14 млрд рублів ($209 млн).

Встановлено, що це майно Кузнєцов і його колишня дружина, громадянка США Жанна Булах купували на кошти, отримані від їхньої протиправної діяльності в Росії.

Зараз Булах перебуває в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу і проживає на території США. Запит про її видачу для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення в Росії у складі організованої групи понад 10 тяжких злочинів у сфері економіки передано компетентним органам США у квітні 2015 року.

Кузнєцова затримали в липні 2013 року в одному з готелів Парижа після анонімного дзвінка, що надійшов у французьку поліцію. Зараз вирішується питання про його екстрадицію в Росію, навесні 2015-го суд у Ліоні ухвалив позитивне рішення про це. Однак, за зауваженням французьких чиновників, увесь процес видачі може зайняти від 10 до 12 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram