ГоловнаСвіт

Південна Корея пригрозила КНДР "жорстокою відплатою"

Напруження між двома Кореями зростає.

Південна Корея пригрозила КНДР "жорстокою відплатою"
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Південна Корея відповість на будь-які провокації КНДР у разі подальшого загострення ситуації.

Про це йдеться в заяві Міноборони Республіки Корея, повідомляє південнокорейське агентство "Ренхап".

Згідно з телефонограмою, спрямованою в КНДР, Сеул "відповість жорстокою відплатою на будь-яку північнокорейську атаку і Півночі доведеться взяти на себе всю відповідальність за це". Міністр оборони Південної Кореї Хан Мін Гу наказав збройним силам "реагувати рішуче" на будь-які дії КНДР, повідомили у військовому відомстві.

Раніше стало відомо, що лідер КНДР Кім Чен Ин наказав привести Корейську народну армію в повну готовність для "рішучих бойових дій", якщо Південна Корея не вимкне пропагандистських гучномовців, установлених на кордоні між державами.

20 серпня КНДР і Південна Корея обмінялися артилерійськими ударами. Про постраждалих з тієї чи іншої сторони не повідомляли. Президент Південної Кореї Пак Кін Хе скликала екстрене засідання Ради національної безпеки. При цьому війська країни привели у стан найвищого ступеня бойової готовності.

Минулого тижня керівництво КНДР заявило про готовність атакувати південнокорейські пропагандистські гучномовці, встановлені на кордоні між державами. Уперше за 11 років їх увімкнули за розпорядженням південнокорейської влади. На такі заходи Сеул пішов після того, як двоє солдатів підірвалися на міні, встановленій у демілітаризованій зоні. Крім того, в понеділок, 17 серпня, США і Південна Корея почали спільні військові навчання. Пхеньян назвав ці маневри репетицією вторгнення.

Після закінчення Корейської війни (1950-1953 роки) мирного договору не уклали, тому КНДР і Республіка Корея формально досі перебувають у стані війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram