ГоловнаСвіт

Американський боксер Рой Джонс подав заяву на російське громадянство

Боксер також має намір зберегти громадянство США

Американський боксер Рой Джонс подав заяву на російське громадянство
Фото: EPA/UPG

Американський боксер, абсолютний чемпіон світу Рой Джонс-молодший написав під час прес-конференції в Ялті заяву на отримання російського громадянства.

Про це повідомляє "Русская служба Би-би-си".

"Я хочу стати активним членом російського суспільства. Я люблю російське суспільство як любить воно мене. Отримання російського громадянства полегшить мені завдання з будівництва моста між країнами та їх об'єднання", - сказав спортсмен. При цьому він підкреслив, що його рішення не пов'язане з політикою, а спрямоване на зміцнення спортивних і культурних взаємин між США і Росією.

Продюсер боксера Володимир Хрюнов уточнив, що Рой Джонс-молодший збереже громадянство США після отримання російського.

У Севастополі боксер зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним і розповів йому про свій намір просити про отримання статусу громадянина Росії. Путін відповів, що допоможе спортсмену, якщо його майбутнє буде пов'язане з роботою в Росії.

Джонс був чемпіоном світу в чотирьох вагових категоріях. Він є єдиним боксером, якому вдалося завоювати чемпіонські пояси в середній, другій середній, напівважкій і важкій вазі. На рахунку Джонса 62 перемоги на професійному рингу і вісім поразок.

Нагадаємо, про намір отримати громадянство РФ Рой Джонс заявляв ще в грудні 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram