ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путіна попросили знищувати "контрабандний" одяг з ЄС

Глава Асоціації текстильників РФ вважає, що знищення одягу з ЄС підтримає вітчизняні підприємства

Путіна попросили знищувати "контрабандний" одяг з ЄС

Глава Асоціації текстильників Росії Шамхал Ільдаров запропонував президенту РФ Володимиру Путіну ввести указ про знищення контрабандних виробів текстильної та легкої промисловості з Євросоюзу.

Про це повідомляє газета "Московский комсомолец".

За даними МК, пропонується знищувати контрабандні вироби текстильної та легкої промисловості з країн Євросоюзу, які затримали на кордоні або виявили вже в Росії. За словами Ільдарова, переважно незаконно в Росію ввозять куртки, пуховики і джинси - потім їх продають набагато дорожче за їхню реальну вартість.

"Контрабандний одяг знищують, наприклад, в Іспанії. І це значно підтримує конкурентоспроможність місцевих виробників", - пояснив глава Асоціації в бесіді з газетою.

Ільдаров вважає, що знищення контрабандного одягу підтримає вітчизняні підприємства, здатні виробляти конкурентну продукцію.

Раніше, 15 серпня, на сайті Асоціації текстильників Росії опублікували звернення до президента з проханням припинити поставки текстильної продукції із США і країн Європейського економічного союзу через санкції, введені щодо Росії.

Нагадаємо, "з метою захисту національних інтересів" у 2014 році у Росії ввели заборону на ввезення продовольчої продукції, що поставляється із США, країн Євросоюзу, Україна, Албанії, Австралії, Ісландії, Канади, Ліхтенштейну, Норвегії та Чорногорії. Урядом визначено перелік таких товарів. До нього увійшли ковбаси та інші м'ясні продукти, риба і морепродукти, фрукти, горіхи, овочі, заморожене і свіже м'ясо.

А наприкінці липня Путін підписав указ про знищення європейських продуктів на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram