ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

56% росіян вважають, що оточення Путіна приховує від нього правду, - опитування

10% громадян РФ "бояться або почуваються ніяково", висловлюючи свою думку про російську політику

56% росіян вважають, що оточення Путіна приховує від нього правду, - опитування
Архив
Фото: EPA/UPG

Понад половина росіян (56%) вважають, що оточення президента РФ Володимира Путіна не надає йому всієї інформації про події в країні.

Про це свідчать дані опитування "Левада-центру", проведеного для "Газеты.ру".

За результатами дослідження, з цих 56% 14 вважають, що від глави держави приховують всю правду, а 42% вважають, що інформація, одержувана російським лідером, є "неповною і спотвореною". На думку 31% респондентів, Путіну доходять достовірні відомості, а 13% не змогли дати відповідь на це питання.

Водночас більшість учасників опитування вважає, що росіяни не соромляться відверто говорити про своє ставлення до Путіна. У тому, що майже всі відповідають чесно, впевнені 16% респондентів, а в тому, що "більшість відповідає відверто" - 32%. На думку 31%, "половина відповідає відверто, половина - ні". Ще 14% вважають, що росіяни приховують свою думку про главу держави.

В цілому ж у тому, що говорити відверто про політику в Росії можна завжди і скрізь, впевнені 38% учасників опитування. Про існування деяких обмежень заявляють 33%, а 10% "бояться або почуваються ніяково". 17% респондентів не відчувають потреби в розмовах на політичні теми.

В опитуванні брали участь 1,6 тис. осіб у віці від 18 років зі 134 населених пунктів 46 регіонів Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram