ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Донька Нємцова оскаржила відмову Слідкому РФ допитати Кадирова

Жанна Нємцова підкреслила, що Кадиров особисто був знайомий з обвинуваченими в убивстві її батька.

Донька Нємцова оскаржила відмову Слідкому РФ допитати Кадирова
Жанна Немцова
Фото: tvrain.ru

Донька Бориса Нємцова Жанна оскаржила в суді відмову Слідчого комітету Росії (СКР) допитати голову Чечні Рамзана Кадирова у справі про вбивство її батька.

Про це повідомляє ТАСС.

Раніше донька політика подавала в СКР клопотання про допит шести осіб, які, на її думку, можуть мати інформацію про організаторів і замовників злочину.

"Сьогодні я подала скаргу, в якій ми просимо суд визнати незаконною і необґрунтованою відмову слідчого Краснова в допиті Вахи Геремєєва, Алібека Делімханова, Адама Делімханова, Сулеймана Геремєєва і Рамзана Кадирова. Також ми просимо суд визнати незаконною бездіяльність посадових осіб СК РФ, усунути від установлення замовників і організаторів убивства", - заявив представник Нємцової.

Як зазначають у скарзі, Кадиров особисто був знайомий з обвинуваченими в убивстві Нємцова Зауром Дадаєвим і Бесланом Шавановим (підірвав себе під час затримання), вони роками були в його безпосередньому підпорядкуванні. На думку Жанни Нємцової та її адвокатів, "враховуючи характер висловлювань Кадирова, а також давню історію його конфлікту з Нємцовим, голова Чечні може мати інформацію не тільки про виконавців убивства, а й про організаторів і замовників злочину".

Жанна Нємцова звернула увагу також на заяви самого Кадирова: "Про погрози Борисові Нємцову з боку Рамзана Кадирова було відомо також багаторічній помічниці та прес-секретарю Бориса Нємцова Ользі Тихомировій, яка дала відповідні свідчення слідству 13 квітня", - зазначила дочка політика.

Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту в центрі столиці 27 лютого. В опозиціонера влучили чотири кулі, він помер на місці. Українська модель Ганна Дурицька, яка супроводжувала його, не постраждала.

За підозрою в убивстві заарештували п'ятьох осіб: Заура Дадаєва, Тамерлана Ескерханова, Анзора і Шагіта Губашевих, а також Хамзата Бахаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram