ГоловнаСвіт

Жителі Тяньцзиня не хочуть повертатися в пошкоджені вибухом будинки

У зоні трагедії виявили близько 40 видів небезпечних хімічних речовин.

Жителі китайського міста Тяньцзинь, оселі котрих зруйновано або пошкоджено вибухом на складі хімічних речовин 12 серпня, вимагають від влади Китаю викупити або відремонтувати їхнє житло.

Про це повідомляє euronews.

Вони відмовилися від компенсації в розмірі 6000 юанів (близько €850). За їхніми словами, цих грошей недостатньо, щоб покрити збитки, крім того, вони бояться повертатися додому.

"Коли ці склади з хімікатами вибухнули, всі небезпечні речовини рознесло на навколишні квартали. Тому тепер ми боїмося тут жити, це небезпечно для здоров'я, особливо для наших дітей", - розповів один з постраждалих.

У зоні трагедії виявили близько 40 видів небезпечних хімічних речовин, у тому числі 800 тонн аміачної селітри і 500 тонн нітрату калію. Всього на складах зберігалося близько трьох тисяч тонн небезпечних хімічних речовин, включаючи ціанід. Частину отруйних речовин вибуховою хвилею рознесло по довколишніх житлових районах.

Зараз фахівці очищають кратер, що утворився після вибуху, і каналізацію від води, що містить небезпечні хімікалії.

Нагадаємо, напередодні жителі Тяньцзиня поскаржилися на отруйну піну на вулицях.

Вибухи і пожежа в портовому місті Тяньцзинь, розташованому на південний схід від Пекіна, сталися 12 серпня. Причиною НП, імовірно, стала детонація вибухових речовин у контейнері на території порту. За оцінками китайського сейсмологічного центру, потужність одного з вибухів становила 21 тонну в тротиловому еквіваленті, іншого - три тонни. 15 серпня на території портового комплексу відбулося ще кілька вибухів. Жертвами катастрофи стали 114 осіб, ще 57 зникли безвісти. Понад 700 осіб отримали поранення, понад шість тисяч були змушені покинути свої будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram