ГоловнаСвіт

Путін занурився у батискафі на дно Чорного моря

Російський лідер привітав зі 170-річчям Російське географічне товариство, яке незаконно діє в Криму.

Президент РФ Володимир Путін, який 17 серпня прибув із візитом до окупованого Криму, під час занурення на дно Чорного моря в межах експедиції Російського географічного товариства вийшов на зв'язок і привітав членів РГТ із 170-річчям.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Це збіглося так, звичайно, що ми цю дату відзначаємо сьогодні тут, біля узбережжя Криму, ще й маємо можливість, задоволення і щастя бути присутніми на заходах, пов'язаних з вивченням давнини, яка дісталася нам у спадок ще від колишніх століть, від колишніх поколінь. Російське географічне товариство завжди займалося дослідженнями, які були вкрай важливі Росії ", - сказав російський лідер під час занурення.

Російське географічне товариство - некомерційна організація і не отримує державного фінансування. Основними напрямками діяльності Товариства є експедиції та дослідження, освіта і просвіта, охорона природи, видання книг і робота з молоддю. За словами Путіна, інтенсивність дослідної й експедиційної роботи РГТ зараз порівнянна з кінцем XIX - початком XX століття, найбільш плідним його періодом.

Тим часом діяльність РГТ у Криму є незаконною.

Нагадаємо, зараз Путін перебуває з візитом в окупованому Криму. МЗС України висловило протест у зв'язку з черговим не узгодженим з Україною візитом Путіна до Криму.Також нагадаємо, що раніше Путін виступив з тезою "Україна для українців". Російський лідер раніше заявляв, що українці та росіяни - один народ. Востаннє він зробив таку заяву в березні цього року.

Втім, таку думка про українців не завадила Путіну анексувати частину території "братньої" країни і розв'язати війну на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram