ГоловнаСвіт

У США зростає кількість збройових магазинів, які оголосили себе "зонами, вільними від мусульман"

Американські продавці зброї посилаються на те, що Коран закликає мусульман убивати.

У США зростає кількість магазинів зброї, які повертаються до політики сегрегації й оголошують себе "зонами, вільними від мусульман".

Про це повідомляє

The Huffington Post.

Така тенденція посилилася після вбивства п'яти осіб 24-річним мусульманином у Чаттанузі, штат Теннесі.

За даними видання, у зв'язку зі сформованою ситуацією Рада американо-мусульманських відносин, захисту прав і свобод мусульман звернулася до Міністерства юстиції США з проханням розслідувати справи у зв'язку з можливим порушенням громадянських прав.

"Ці фанатичні заяви нічим не відрізняються від знаків "Тільки для білих", які колись були поширені в нашій країні", - заявив Ібрагім Хупер, голова ради.

При цьому юристи зазначають, що в окремих випадках власники магазинів можуть діяти в рамках законодавства того чи іншого штату.

Як приклад видання подає слова Джейн Морган, господині популярного збройового магазину з Арканзасу, яка ввела заборону на обслуговування мусульман у вересні 2014 року. Вона посилається на наявність у Корані 109 місць, де йдеться про заклики до ненависті, вбивств і терору щодо всіх людських істот, які відмовляються підкорятися або приймати іслам. "Чому я повинна продавати смертоносну зброю мусульманам, яким Коран велить убивати?" - заявила вона.

А власник магазину зброї у штаті Флорида Енді Халлінан опублікував на YouTube відео, в якому говорить, що не вітає мусульман у своєму магазині. "Я не буду озброювати і тренувати тих, хто хоче завдати шкоди моїм співвітчизникам", - заявив він.

Аналогічні погляди сповідують

інші представники збройового бізнесу.

16 липня чотирьох морських піхотинців убили і ще трьох поранили в результаті стрілянини на двох об'єктах військово-морського флоту США в місті Чаттануга, штат Теннессі. Згодом один із поранених помер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram