ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії відкрили "гарячу лінію" для скарг про факти ввезення та продажу санкційних продуктів

У Генпрокуратурі РФ заявили, що "недобросовісні постачальники ввозять санкційну продукцію без проведення контролю її якості

У Росії відкрили "гарячу лінію" для скарг про факти ввезення та продажу санкційних продуктів
Уничтожение санкционных продуктов в РФ
Фото: bbc.com

Генеральна прокуратура Росії організувала "гарячу лінію" для прийому повідомлень про факти нелегального ввезення в країну і реалізації товарів, заборонених в рамках "продовольчих контрсанкцій".

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в прес-службі Генпрокуратури РФ.

"...Недобросовісні постачальники ввозять цю (санкційну - ред.) продукцію без проведення контролю її якості, дотримання умов перевезення і зберігання, що може бути небезпечно для здоров'я громадян. Для запобігання масових порушень прав громадян Генпрокуратура організувала роботу гарячої лінії для прийому повідомлень про факти нелегального ввезення та реалізації забороненої продукції", - повідомив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, "з метою захисту національних інтересів" у 2014 році у Росії ввели заборону на ввезення продовольчої продукції, що поставляється із США, країн Євросоюзу, України, Албанії, Австралії, Ісландії, Канади, Ліхтенштейну, Норвегії та Чорногорії. Урядом визначено перелік таких товарів. До нього увійшли ковбаси та інші м'ясні продукти, риба і морепродукти, фрукти, горіхи, овочі, заморожене і свіже м'ясо.

А наприкінці липня Путін підписав указ про знищення європейських продуктів на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram