ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

В адміністрації Путіна визнали неможливість підтримки рубля

17 серпня рубль на початку торгів на біржі впав до долара і євро до мінімумів з лютого

В адміністрації Путіна визнали неможливість підтримки рубля
Фото: www.dni.ru

В адміністрації президента РФ Володимира Путіна визнали неможливість підтримки рубля.

Про це повідомляє радіостанція "Говорит Москва".

Як зазначив колишній міністр економічного розвитку РФ, а нині помічник Володимира Путіна Андрій Білоус, зараз уже немає тих золотовалютних резервів або валютних резервів, які можна було б використовувати для підтримки національної валюти.

Він пояснив, що обсяг резервів ЦБ без урахування золота зараз становить трохи більше ніж $300 млрд. "Понад $120 млрд з цих коштів припадає на запаси уряду - це Резервний фонд і Фонд національного добробуту, які зберігаються у валютній формі", - додав Білоусов.

За словами помічника президента, решти резервів вистачить приблизно на 9 місяців товарного імпорту або на півроку імпорту товарів і послуг. "Це, насправді, мінімальна планка, яка вважається у світі природним кордоном", - цитує Білоусова РИА Новости.

Він також заявив, що єдиним важелем впливу Центробанку на вартість грошей в економіці залишається ключова ставка.

Зазначимо, в понеділок, 17 серпня, рубль на початку торгів на біржі впав до долара і євро до мінімумів з лютого. На початку дня долар сягнув позначки у 65,72 рубля, євро виріс до 72,8 рубля. Станом на 11:30 мск американська валюта торгувалася на рівні 65,6 рубля за долар. На цей же час євро торгувався на рівні 72,7 рубля.

На курс російської валюти впливає ціна нафти, яка далі знижується. Жовтневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали до $48,58 за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram