ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія планує брати у європейців відбитки пальців на візу

Ростуризм назвав введення ЄС обов'язкової дактилоскопії для російських туристів "явно недружнім кроком"

Росія планує брати у європейців відбитки пальців на візу

Росія планує ввести процедуру дактилоскопії для отримання віз іноземними громадянами.

Про це заявив глава Ростуризму Олег Сафонов, повідомляє "Интерфакс".

При цьому він зазначив, що це може призвести до падіння туристичного потоку в країну з-за кордону.

"Країни Євросоюзу ввели щодо російських туристів обов'язкову дактилоскопію під час отримання віз, у відповідь на цей явно недружній крок також планується ввести схожу систему, але, на нашу думку, це миттєво призведе до падіння в'їзного туристичного потоку", - сказав глава Ростуризму Олег Сафонов на засіданні президії Держради у понеділок.

Він зазначив, що іноземці, які подорожують по Росії, як правило, старші люди.

Ростуризм хоче скоротити фінансування розвитку туризму у 2,5 разу

"Це немолоді люди, яким через невелику кількість російських візових центрів за кордоном буде набагато складніше отримати російську візу", - зазначив він.

Разом з тим, за словами Сафонова, за правильного розвитку туризм у Росії міг би стати елементом "м'якої сили" для залучення іноземних гостей.

"В умовах санкцій туризм міг би стати м'якою силою, яка залучає іноземних гостей і допомагає поширенню впливу Росії у світі", - сказав він.

Єдина Візова інформаційна система (ВІС) ЄС почне діяти в Росії з 14 вересня 2015 року. Згідно з новими правилами, у разі подачі заяви на шенгенську візу, заявник муситиме пройти процедуру дактилоскопії і надати цифрову фотографію. Раніше представник ЄС заявив, що після введення дактилоскопії візи не подорожчають.

Зазначимо, що Росія ще у 2014 році зобов'язала громадян низки країн здавати відбитки пальців при в'їзді в РФ. Цей захід, зокрема, торкнувся громадян Великобританії, Данії, М'янми та Намібії, наголошується в документі, опублікованому на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram