ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Справу про вбивство Нємцова можуть об'єднати ще з однією, - ЗМІ

Слідком РФ вирішив поновити розслідування дворічної давності.

Справу про вбивство Нємцова можуть об'єднати ще з однією, - ЗМІ
Архив
Фото: EPA/UPG

Справу про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова можуть об'єднати зі справою про зникнення жителя Чечні Асхаба Муртазалієва.

Як повідомляє

"Коммерсантъ", її призупинили ще 2013 року, проте зовсім нещодавно передали в Головне управління Слідчого комітету Росії.

П'ять томів кримінальної справи про зникнення Муртазалієва, пише газета, зажадав слідчий з особливо важливих справ при голові Слідчого комітету Микола Тутевич, який розслідує справу про вбивство Бориса Нємцова.

Муртазалієв зник 28 лютого 2013 року, на той момент йому було 34 роки, він жив у станиці Гребенській. За словами родичів, він поїхав у гості до свого друга, але дорогою зустрів озброєних людей у камуфляжі, які забрали його зі собою. У поліцію звернулися дружина і батько Муртазалієва, проте розшук, розповідали вони, проводили формально. За даними видання,  рідним зниклого дали зрозуміти, що той був "наркоманом" і "вахабітом", за що й "отримав по заслугах".

Згодом родичі з'ясували, що причиною викрадення міг послужити вчинений незадовго до цього напад на місцевий ігровий клуб у Хасав'юрті. Нападники забрали разом із виручкою клубу оперативного співробітника Шолковського РВВС з позивним "Кобра".

Викрасти оперативника могли через те, що він міг упізнати когось із нападників. Поліцейські через свої канали могли з'ясувати, що нападники, можливо, із Шолковського району, Муртазалієв потрапив під підозру. У одного з місцевих жителів тоді знайшли посвідчення "Кобри".

Родичі Муртазалієва звернулися до місцевого відділення Слідчого комітету, де і розповіли про свої припущення, що поліцейські помстилися за загибель свого колеги. Було порушено кримінальну справу за фактом убивства Муртазалієва, підозрюваними стали співробітники РВВС, серед яких були і родичі обвинуваченого у справі про вбивство Бориса Нємцова Темірлан Есккерханов (сам Ескерханов - колишній поліцейський).

Водночас джерело "Коммерсанта" припустило, що Муртазалієв міг утекти до Сирії та приєднатися до бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram