ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв вислати всіх нелегалів ыз США у разі перемоги на виборах

Кількість нелегальних мігрантів США оцінюють в 11 млн осіб

Трамп пообіцяв вислати всіх нелегалів ыз США у разі перемоги на виборах
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США Дональд Трамп пообіцяв вислати всі нелегальних мігрантів з країни, якщо його оберуть на посаду глави держави.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє Reuters.

"Ми будемо намагатися, щоб сім'ї були разом, але вони повинні виїхати, - заявив Трамп - Вони повинні виїхати..., у нас або є країна, або ні".

Відзначимо, що така заява Трампа дещо суперечить нинішній політиці президента США Барака Обами, який виступає за возз'єднання родин. Зокрема, він допускає при певних умовах нелегальне прибуття в США дітей або батьків для возз'єднання сімей.

На сьогоднішній день кількість нелегалів, що проживають в США, оцінюють у 11 млн осіб.

Нагадаємо, президентські вибори в США пройдуть 8 листопада 2016 року. Про бажання поборотися за найвищу державну посаду оголосили 10 представників Республіканської партії. Серед них - колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі, сенатори Тед Круз і Ренд Пол, колишній гендиректор компанії Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, нейрохірург Бен Карсон, а також колишній сенатор від Пенсільванії Рік Санторум. Взяти участь в гонці збирається і Джеб Буш, колишній губернатор Флориди, брат сорок третього президента США Джорджа Буша-молодшого і син 41-го глави американської адміністрації Джорджа Буша-старшого.

Від Демократичної партії на пост президента претендують колишній держсекретар Хілларі Клінтон, екс-губернатор штату Род-Айленд Лінкольн Теффі і екс-губернатор штату Меріленд Мартін О'Меллі.

Діючий президент Барак Обама не може брати участі у виборах, згідно з 22 поправкою до Конституції США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram