ГоловнаСвіт

На складі, котрий вибухнув у в Китаї, зберігалося кілька сотень тонн ціаніду

Кількість жертв збільшилася до 112, понад 700 людей постраждали

На складі, котрий вибухнув у в Китаї, зберігалося кілька сотень тонн ціаніду
Фото: @XHNews

Начальник штабу Пекінського військового округу Ши Луцзе офіційно визнав, що на складі, котрий вибухнув у китайському портовому місті Тяньцзінь, зберігалася велика кількість високотоксичного ціаніду.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Його кількість, за попередніми оцінками, становила кілька сотень тонн", - сказав Ши Луцзе на прес-конференції.

Кількість жертв зросла до 112 осіб. Ще 95 осіб, з них - 85 пожежників, які брали участь у ліквідації наслідків трагедії, вважаються зниклими безвісти. Постраждали і госпіталізовані понад 700 осіб.

Нагадаємо, 12 серпня в Тяньцзіні на складі небезпечних речовин прогримів потужний вибух. Слідом за цим, вже під час рятувальних робіт та гасіння пожежі, пролунали ще кілька вибухів. Вони був такої сили, що в будинках в радіусі 2 км були вибиті вікна, що опинилися поряд з територією складу, 10 тис. автомобілів були знищені. Повідомляється, що вибухи були видні навіть з космосу. За даними китайського сейсмологічного центру, потужність першого вибуху була еквівалентна трьом тоннам тротилу, другого - 21 тонні.

Склад належить компанії Ruihai Логістика, яка спеціалізується на перевезеннях токсичних хімікатів, включаючи ціанід натрію і толуолдіїзоціанат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram