ГоловнаСвіт
Спецтема

Парламент Греції проголосував за угоду з кредиторами

Ципрас має намір попросити парламент проголосувати щодо питання про довіру уряду.

Парламент Греції проголосував за угоду з кредиторами
Парламент Греции
Фото: www.nytimes.com

Парламент Греції проголосував за угоду з кредиторами, яка відкриває можливість отримати третю програму допомоги обсягом €85 млрд.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Засідання парламенту почалося близько 2 години ночі. Законопроект підтримали і депутати опозиції.

За третю програму допомоги проголосували 222 депутати з 300, 64 голосували проти, ще 11 утрималися, три депутати не були присутні на голосуванні.

Серед тих, хто голосував проти і утримався, були 38 депутатів від правлячої партії "СІРІЗА", у тому числі лідер лівого крила партії Панайотіс Лафазаніс.

"Нам потрібно сказати все так, як є насправді. Єдиний вибір полягає між планом кредитної допомоги при збереженні Греції в зоні євро і між планом допомоги при запровадженні драхми", - цитує euronews слова прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса

Так званий третій меморандум у разі затвердження його кредиторами дозволить Греції отримати терміново €3,2 млрд для виплати за облігаціями, які перебувають в Європейському центральному банку. Перший транш кредиту може становити €25 млрд.

Ципрас має намір попросити парламент проголосувати щодо довіри уряду після того, як країна отримає перший транш третьої кредитної програми 20 серпня. Інші представники правлячої партії кажуть про дострокові вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram