ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії православні активісти зажадали захистити громадян від зомбі-флешмобу

Віруючі росіяни вважають, що нечисть і мерці на вулицях можуть травмувати психіку людей.

У Росії православні активісти зажадали захистити громадян від зомбі-флешмобу
Архив
Фото: Макс Левин

Православні активісти зажадали заборонити флешмоб-ходу Zombie walk, яка пройде в кількох містах Росії.

Про це повідомив "Русской службе новостей" керівник петербурзького "Народного собору" (громадського руху, заснованого на релігійних і націонал-патріотичних ідеях) Анатолій Артюх. Суть заходу в тому, що його учасники зображують живих мерців.

Активісти планують зняти парад зомбі, який пройде в Санкт-Петербурзі 15 серпня, на відео. Запис заходу, за інформацією радіостанції, буде згодом відправлено "на експертизу в Смольний".

"Ми взагалі проти зомбі", - зазначив Артюх. За словами активіста, нечисть і мерці не повинні ходити вулицями, це може травмувати психіку людей. "Напевно, там будуть діти, навіщо дітям на це дивитися", - додав він.

Організатори флешмобу заявили, що не збираються скасовувати ходу. Zombie walk-2015 вже пройшла у Біробіджані, Ростові-на-Дону і Нижньому Новгороді в липні. У деяких інших містах (наприклад, у Хабаровську і Новосибірську) ходу живих мерців заплановано на осінь.

Група в соцмережі "ВКонтакте", присвячена флешмобу в місті Шахти (Ростовська область), повідомляє, що Zombie walk, який планувалося проводити 29 червня, скасовано. Причину такого рішення не вказано.

Правила для Zombie walk в кожному місті свої. Наприклад, в Ростові-на-Дону учасники ходи не повинні були розмовляти одне з одним. "При будь-якому контакті зомбі відповідає нерозбірливою мовою", - пояснюється в правилах, розміщених у групі флешмобу на сайті "ВКонтакте". Також учасників попросили "не кусати звичайних людей" і "не ламати людське майно".

Учасники Zombie walk, який пройде 15 серпня в Петербурзі, мають вибрати для себе одну з двох ролей. Можна зображати мерця або "того, хто вижив", тобто людину, яка не стала зомбі. Першим належить нападати на других. "Тим, хто вижив" слід захищати себе і "мирних жителів" (людей, які не беруть участь у заході).

Zombie walk пройде в Петербурзі всьоме. Флешмоб відбудеться в парку Сосновка поруч зі станцією метро "Удельная".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram