ГоловнаСвіт

Швейцарія скасувала частину санкцій проти Ірану

Швейцарська влада залишила за собою право відновити дію санкцій, якщо Тегеран не виконає угоди про свою ядерну програму.

Швейцарія скасувала частину санкцій проти Ірану

Швейцарія 13 серпня повністю скасувала частину санкцій проти Ірану, дія яких призупинила в січні 2014 року.

Про це пише DW.

Відповідне рішення ухвалив уряд у Берні день перед тим, відреагувавши на успішне завершення переговорів про іранську ядерну програму.

Зокрема знято заборони на торгівлю дорогоцінними металами з органами державної влади Ірану, на торгівлю нафтохімічною продукцією, на транспортування іранської нафти і на пов'язані з нею страхові умови.

Швейцарська влада залишила за собою право відновити дію санкцій, якщо Тегеран не виконає угоди щодо національної ядерної програми. При цьому Берн зберіг значну частину обмежувальних заходів стосовно Ірану.

Євросоюз і США обережніші: вони готові скасувати економічні санкції, лише якщо Іран виконає всі зобов'язання в межах досягнутих домовленостей.

"Шістка" міжнародних посередників (США, Росія, Китай, Великобританія, Франція і Німеччина) 14 липня підписала угоду з Іраном. Документ передбачає зняття санкцій, якщо Тегеран обмежить національну ядерну програму дослідженнями мирного атома, а також надасть експертам МАГАТЕ доступ до своїх військових баз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram