ГоловнаСвіт

Польський євродепутат заявив про намір відвідати Крим

Януш Корвін-Мікке відомий своїми пропутінськими поглядами і підтримує анексію Криму Росією.

Польський євродепутат заявив про намір відвідати Крим
Януш Корвин-Микке
Фото: EPA/UPG

Польський депутат Європарламенту Януш Корвін-Мікке, відомий своєю антиукраїнською позицією і підтримкою анексії Криму, заявив про готовність відвідати півострів за прикладом своїх французьких колег.

Про це лідер трьох партій - Спілка реальної політики, "Свобода і правопорядок" і Конгрес нових правих - повідомив в інтерв'ю газеті "Известия".

"Я вважаю поїздку французьких парламентаріїв до Криму правильним кроком, оскільки це визнає нинішній правовий статус Криму, адже півострів дійсно увійшов до складу Росії", - заявив Корвін-Мікке.

Депутат зазначив, що має намір обговорити зі своїми колегами можливість відвідування півострова після закінчення передвиборної кампанії в жовтні цього року.

За його словами, необхідно розвіяти антиросійські міфи, при цьому Корвін-Мікке наголосив, що не закликає укладати союз із Росією. "Наша партія розглядає Росію як сильну противагу Євросоюзу. Ми хотіли б активніше розвивати торговельні контакти з Росією і Китаєм, тому що там у вас є динаміка розвитку, а не в помираючому Європейському Союзі", - додав він.

Ідею відвідати Крим підтримали радник Корвіна-Мікке, декан факультету журналістики і міжнародних досліджень Варшавського університету зв'язку та політології Ян Бромський, а також представник польської опозиційної непарламентської партії "Зміна".

29 липня повідомляли, що делегати опозиційної італійської партії "Рух п'яти зірок" (M5S), яка виступає проти санкцій щодо Росії, оголосили про намір відвідати Крим у жовтні.

23 і 24 липня липня півострів відвідала делегація з десяти членів парламенту Франції. У Парижі назвали візит депутатів порушенням міжнародного права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram