ГоловнаСвіт

На місці вибухів у китайському Тяньцзині знайшли одного вцілілого (оновлено)

Кількість загиблих зросла до 60 осіб.

На місці вибухів у китайському Тяньцзині знайшли одного вцілілого (оновлено)
Архив
Фото: sina.com

Рятувальники знайшли одного вцілілого на місці надпотужних вибухів у китайському місті Тяньцзинь.

Як повідомляє агентство "Синьхуа", пошуки зниклих безвісти тривають.

Водночас агентство зазначає, що про стан людини, котра вижила, поки що нічого не відомо. З вогнем на місці вибухів бореться понад тисяча пожежників, в їхньому розпорядженні 140 пожежних машин.

Вибухи, які сталися два дні тому в порту Тяньцзиня, спричинили серйозні руйнування в радіусі кількох сотень метрів. За словами очевидців, вантажні контейнери вибухом розкидало вусебіч, а будівлі в порту й автомобілі перетворилися на випалені скелети. Потужність першого вибуху оцінюють у три тонни в тротиловому еквіваленті, другого - в 21 тонну.

Оновлено: Людиною, яку знайшли сьогодні вранці на місці вибухів, виявився 19-річний пожежниу Чжоу Ті (Zhou Ti). Він був одним із перших, хто прибув на місце події, повідомляє The South China Morning Post.

Чжоу діагностували опіки обличчя й ураження дихальної системи. Крім того, у нього пошкоджена ліва нога. Начальник пожежного відділення, чиї співробітники знайшли Чжоу, заявив, що поранений наполегливо бореться за життя.

Перші пожежники, серед яких був Чжоу, прибули на склад для гасіння вогню за 40 хвилин до першого вибуху. За словами їхніх родичів, усі вони входили в одну бригаду. Передбачається, що двоє з них вижили.

За словами влади, місце події залишається небезпечним для пожежників, оскільки займання хімічних речовин, які зберігають на складі, може спровокувати нові вибухи.

Усього загинули 60 осіб, з них 17 - пожежники. 701 потерпілий залишається в лікарнях, понад 70 поранених - у критичному стані. Збиток від вибуху попередньо оцінили в $33 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram