ГоловнаСвіт

У М'янмі спецпризначенці заблокували штаб-квартиру владної партії

За деякими даними, низка ключових фігур владного режиму М'янми позбулася своїх посад.

У М'янмі підрозділи армії та поліції оточили штаб-квартиру владної партії "Союз солідарності та розвитку" (USDP).

Про це пише The Guardian.

Будівлю повністю заблоковано, нікому не дозволяють виходити на вулицю. За даними видання, отриманиим від власних джерел у керівництві USDP, низка ключових фігур владного режиму позбулася своїх посад.

Зокрема, голову партії і спікера парламенту У Шве Манна усунуто з посади і узято під арешт. Як зазначає видання, це могло стати результатом його занадто тісних зв'язків з опозиційним лідером Аун Сан Су Чжі і погіршення відносин з військовими. Звільнено і генсека владної партії Маунг Маунг Тейна, який повідомив: "Мені просто зателефонували і сказали, що я можу більше не приходити до свого кабінету".

М\'янма вирішила поліпшувати відносини з Китаєм

Поки що невідомо, хто саме організував перестановки в партії. Не виключено, що вони стали результатом конфлікту між У Шве Манном і президентом країни Тейн Сейном напередодні загальних виборів, призначених на жовтень-листопад 2015 року. Раніше діячі військового режиму неодноразово висловлювали невдоволення головою партії, який перешкоджав їхній політичній кар'єрі, і вимагали його відставки.

При владі в М'янмі з 1988 року перебуває військовий режим. У 2011 році керівництво країни почало поступову лібералізацію, і на довиборах наступного року опозиційна Національна ліга за демократію на чолі з Аун Сан Су Чжі здобула переконливу перемогу, зумівши провести в парламент 43 своїх депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram