ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Роскомнагляд заблокував Reddit у Росії

Одна з найбільших у світі соцмереж відмовилася видаляти інформацію на вимогу російського відомства.

Роскомнагляд заблокував Reddit у Росії
Фото: newsfiber.com

Роскомнагляд вніс один з найпопулярніших у світі сайт Reddit до реєстру заборонених, наказавши провайдерам заблокувати доступ.

Про це сказано на сторінці Роскомнагляду у "ВКонтакте".

10 серпня у відомстві повідомляли, що Федеральна служба контролю за обігом наркотиків (ФСКН) просить внести популярну в США соціальну мережу в список заблокованих ресурсів, оскільки в службі виявили там "статтю про вирощування нарковмісних рослин". Роскомнагляд іронічно зазначив, що керівництво сайту не відповіло на вимоги видалити інформацію: "Ми допускаємо, що в період серпневих відпусток хтось занадто розслабився".

Рішення Роскомнагляду блокує доступ до всього Reddit, який складається з безлічі тематичних розділів з різною аудиторією.

Запущений десять років тому Reddit зараз є однією з найбільших соціальних мереж у світі. Його щомісячна аудиторія перевищує 55 млн осіб. Сайт є рейтинговою системою публікації постів, посилань і зображень різноманітної, зокрема часто вузькоспеціальної тематики.

Reddit відомий насамперед своїми інтерв'ю у форматі AMA (Ask Me Anything, "Запитуйте що хочете") з відомими людьми, яким ставлять питання самі користувачі. На сайті регулярно з'являються відомі вчені, зірки шоу-бізнесу, спортсмени і політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram