ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія заборонила ввезення шпротів із Польщі

Росспоживнагляд пояснює це порушеннями вимог до якості продукції

Росія заборонила ввезення шпротів із Польщі
Фото: www.1tv.ru

Росія з 14 серпня вводить заборону на постачання шпротів із Польщі.

Про це повідомляє офіційний сайт Росспоживнагляду.

"Під час здійснення державного нагляду за обігом харчової продукції при неодноразових дослідженнях рибної консервованої продукції "Шпроти в оливковій олії" з пониженим вмістом бенз(а)пірену" (Виробник - Graal SA (Грааль С.А.), ul. Zachodnia 22,84 -200 Wejherowo, Польща) виявлено порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів. Враховуючи викладене, Росспоживнагляд призупиняє з 14 серпня ввезення на територію Російської Федерації польських рибних консервів - шпротів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Росспоживнагляд заборонив ввозити до Росії рибні консерви з низки латвійських підприємств. Голова Росриболовства РФ заявив, що рибні консерви і шпроти можуть потрапити до списку санкцій у разі продовження продовольчого ембарго. Він також заявив, що Росія "вже достатньо забезпечена власною консервною продукцією".

Водночас 5 серпня міністр сільського господарства РФ Олександр Ткачов заявив, що Росія скасує обмеження на постачання рибної продукції з Латвії протягом двох тижнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram