ГоловнаСвіт

Суд РФ засудив вбивцю вірменської родини до 10 років в'язниці за дезертирство

Справу про вбивство розглядатиме вірменський суд

Суд РФ засудив вбивцю вірменської родини до 10 років в'язниці за дезертирство
Фото: vk.com

Російський гарнізонний військовий суд засудив військовослужбовця військової бази РФ у Вірменії Валерія Пермякова, підозрюваного у вбивстві сім'ї з шести осіб у Вірменії, до 10 років колонії суворого режиму за дезертирство і розкрадання зброї.

Про це повідомляє РІА "Новости".

Суд виніс вирок за трьома статтями Кримінального кодексу РФ - "дезертирство зі зброєю", "розкрадання зброї і боєприпасів" і "незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї та боєприпасів".

Справу про вбивство буде пізніше розглядати вірменський суд.

Пермяков визнав себе винним у дезертирстві і незаконному носінні зброї та боєприпасів, розкаявся у скоєному, але відмовився давати свідчення під час судового розгляду. Він заявив, що дезертирував з військової частини, щоб через територію Туреччини потрапити в Росію.

Нагадаємо, 12 січня в Гюмрі було вбито шестеро осіб - членів однієї родини, у тому числі дворічну дитину. Уцілілого шестимісячного малюка з ножовим пораненням у важкому стані було госпіталізовано, але врятувати його не вдалося - дитина померла в лікарні. За підозрою у скоєнні цього злочину був затриманий російський солдат Валерій Пермяков. 14 січня його звинуватили у вбивстві за статтями кримінальних кодексів двох країн.

Росія якийсь час відмовлялася видавати Пермякова Вірменії. Після цього в Гюмрі пройшли акції протесту з вимогою справедливого розслідування вбивства.

Пізніше Пермяков зізнався у скоєнні вбивства, заявивши, що опинився в будинку родини Аветисянів випадково і зайшов всередину, тому що хотів пити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram