ГоловнаСвіт

У Німеччині вибухнув скандал через написи "На Берлін!" на російських бомбах

Німецька Bild зауважила небезпечні тенденції в Росії.

Фото: flot.com

У рамках зборів, які військово-повітряні сили російського флоту проводили в Калінінградській області на початку серпня 2015 року, авіатори використовували з тренувальною метою бомби з написами "На Берлін!" і "За Сталіна!".

Про це 11 серпня пише німецька газета Bild.

Видання нагадало, що навчання проводили лише за 500 кілометрів від столиці ФРН. У своїй публікації Bild посилається на інформацію, поширену Центральним військово-морським порталом Flot.com, що опублікував ці фотографії. Портал, який входить до складу медіа-групи Mil.press, - російське недержавне інтернет-видання, що спеціалізується на військово-морському флоті РФ і флотах інших країн. Як повідомив Flot.com, у рамках згаданих зборів уперше за двадцять років відпрацьовували бомбометання з військово-транспортних літаків Ан-26.

Фото: flot.com

Слогани "На Берлін!" і "За Сталіна!", нагадують журналісти Bild, були популярні під час війни радянської армії з нацистською Німеччиною. У путінській Росії, пише німецьке видання, протягом декількох років триває компанія прославляння радянських часів і проводять паралелі між боротьбою з фашизмом у Другій світовій війні і сучасним протистоянням із західним світом на тлі конфлікту в Україні. "Написи на бомбах "На Берлін!" і "За Сталіна!" є чимось більшим, ніж просто проявом ностальгії, і демонструють небезпечні тенденції в російському керівництві й армії", - підсумовує Bild.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram