ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіяни перестали звинувачувати владу в загибелі підводного човна "Курськ", - опитування

АПЛ "Курськ" затонув у Баренцовому морі 12 серпня 2000 року

Росіяни перестали звинувачувати владу в загибелі підводного човна "Курськ", - опитування
Фото: svoboda.org

Росіян, які вважають, що влада країни не вжила необхідних заходів, щоб урятувати екіпаж атомного підводного човна "Курськ", за 15 років поменшало удвічі.

Про це свідчать дані опитування, проведеного "Левада-Центром" до 15-ї річниці загибелі "Курська".

Нині тільки 35% респондентів вважають, що влада не вжила заходів для порятунку екіпажу підводного човна, тоді як 2000 року ствердно на це запитання відповіли 72% опитаних.

Водночас зросла кількість росіян, упевнених, що влада зробила все можливе для порятунку моряків. Зараз так вважають 40%, 2010 році їх було 34%, а 2000 року - 23%.

Із тим, що російська влада вчинили правильно, відмовившись від закордонної допомоги для порятунку моряків "Курська", погодилися 28% росіян. Водночас 41% вважає це рішення хибним. Не змогли відповісти 32% опитаних.

Нагадаємо, атомний підводний човен "Курськ" затонув 12 серпня 2000 року під час навчань у Баренцовому морі. У результаті трагедії загинули всі 118 осіб, які перебували на борту субмарини: екіпаж, представники командування Північного флоту і дагестанського заводу "Дагдизель". Причина загибелі підводного човна досі залишається невідомою.

За офіційною версією, в носовому відсіку "Курська" стався вибух торпеди під час підготовки до умовної торпедної атаки, що стало причиною загибелі екіпажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram