ГоловнаСвіт

Греція домовилася з кредиторами

Досягнуто домовленості з приводу двох провідних тем дискусій до 2018 року

Греція домовилася з кредиторами

Уряд Греції та міжнародні кредитори домовилися з приводу кредитної програми, розрахованої на три роки.

Про це повідомив чиновник міністерства фінансів Греції, інформує ТАСС.

За його словами, досягнуто домовленості з приводу двох ключових тем дискусій з головами місій кредиторів: нового приватизаційного фонду, який протягом 30 років буде акумулювати держактиви на суму €50 млрд, і врегулювання проблеми банківських прострочених позик, які сягають €90 млрд.

Раніше Греція і голови місій міжнародних кредиторів під час переговорів досягли попередньої домовленості щодо базового сценарію макроекономічних показників країни. Заплановано, що первинний профіцит держбюджету республіки 2016 року становитиме 0,5% ВВП, а 2017 року - 1,0% ВВП, повідомила посадова особа, знайома з перебігом переговорів. За її словами, цей сценарій передбачає скорочення ВВП Греції на 0,5% у 2016 році, а у 2017 році повернення країни до економічного зростання, темпи якого становитимуть 2,3%

Від оцінки макроекономічних показників розвитку залежить загальний обсяг третьої кредитної програми для Греції. Голови держав і урядів країн єврозони на саміті 12-13 липня домовилися, що допомога Афінам повинна скласти приблизно €86 млрд. При цьому Міжнародний валютний фонд вважає, що її розмір повинен бути більшим - близько €90 млрд.

Нагадаємо, раніше Греція узгодила деталі третього пакета фіндопомоги з кредиторами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram