ГоловнаСвіт

Засновники Google створили холдинг

Створюється материнська компанія під назвою Alphabet

Засновники Google створили холдинг
Фото: EPA/UPG

Засновники американської корпорації Google заявили про створення холдингу під назвою Alphabet, до складу якого включать саму корпорацію, а також інші активи (Google Ventures, Google Capital, Wing та інші).

Про це йдеться у відкритому листі засновників компанії.

Найбільшою компанією в Alphabet залишиться Google, але вона зазнає організаційного скорочення - звідти виокремлять підрозділи, які працюють над розробками, далекими від інтернет-бізнесу, і ці нові компанії також стануть частиною Alphabet.

Гендиректором нового холдингу стане Ларрі Пейдж, а посаду президента Alphabet займе співзасновник Google Сергій Брін. Гендиректором оновленої Google, що входить в Alphabet, стане старший віце-президент з продуктів Google Сундар Пічаї. До складу холдингу також входитиме компанія X lab, яка розробляє засоби безпілотного транспортування.

"Ми здійснювали безліч речей, які для свого часу здавалися божевіллям. Багато із цих божевільних речей зараз мають більше мільярда користувачів, такі як Google Maps, YouTube, Chrome і Android. І ми на цьому не зупинилися. З часом компанії відвикають від глобальних змін, але в технологічній сфері допустити такого не можна. Щоб зробити структуру компанії більш чіткою та підзвітною, засновники і запускають Alphabet", - йдеться в листі.

Нагадаємо, раніше Google створила підрозділ для реалізації проектів удосконалення облаштування міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram