ГоловнаСвіт

У Малі терористи захопили готель, серед заручників є українець (оновлено)

Щонайменше сім осіб загинули

У Малі терористи захопили готель, серед заручників є українець (оновлено)
Архивное фото

У місті Севаре в центральній частині Малі терористи вчинили збройний напад на готель. Серед заручників виявився громадянин України.

Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца у своєму мікроблозі Твіттер.

"У Малі скоєно збройний напад на готель, серед заручників - громадянин України. Разом з міжнародними партнерами робляться термінові кроки щодо звільнення нашого громадянина", - повідомила Беца.

Крім того, в заручниках можуть перебувати троє громадян Південної Африки і один громадянин Франції, повідомили в прес-службі МЗС.

У свою чергу телеканал FRANCE 24 з посиланням на свого кореспондента повідомив, що в момент нападу на готель там перебували українські пілоти місії ООН (готель користується популярністю у військових MINUSMA - місії ООН зі стабілізації ситуації в Малі).

Крім того, як повідомляє Reuters, під час атаки загинули щонайменше семеро осіб, також було викрадено трьох російських льотчиків.

"Кількість жертв збільшилася, і тепер загиблих семеро, включаючи чотирьох малійських військовослужбовців, двох терористів і одного білого іноземця. Трьох російських пілотів, як вважається, було викрадено", - заявив представник армії Сулейман Майгу.

Нагадаємо, що 26 червня в порту Ель-Кантауї стався найстрашніший теракт в історії Тунісу. Туніський студент 1992 року народження на ім'я Сейфеддін Резгуї розстріляв людей на пляжі і на території готелю Riu Imperial Marhaba. Загинули 38 людей, ще близько 40 отримали поранення. Через півгодини поліція змогла вбити ймовірного злочинця.

Того самого вечора відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Згодом Туніс розпочав будівництво стіни на кордоні з Лівією для захисту від бойовиків ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram