ГоловнаСвіт

У Росії почали знищувати санкційні продукти

Близько 9 тонн сиру розчавили котком у Бєлгороді.

У Росії почали знищувати санкційні продукти
Фото: znak.com

У Росії офіційно розпочали знищувати санкційні продукти.

У Бєлгороді в четвер знищили близько 9 тонн сиру, який затримали в кінці липня на кордоні з Україною. Партію продукції розчавили котком, після чого закопали. Крім того, як повідомили в Россільгоспнагляді, в четвер в Оренбурзі буде знищено 20 тонн латвійського сиру. Стільки ж сиру планується знищити в Санкт-Петербурзі, передає "Интерфакс".

Як заявив напередодні керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, всього у країні в четвер буде знищено кілька сотень тонн санкційної продукції. Зокрема, дві фури томатів європейського походження буде розчавлено технікою в Смоленській області. Крім того, на кордоні з Білоруссю було затримано близько 70 тонн фруктів з Туреччини, які також підлягають знищенню. У відомстві обіцяють продовжувати виявляти продукцію, незаконно ввезену з країн, на які поширюється ембарго. Зокрема, в підмосковному Реутові було виявлено м'ясні продукти з Польщі та Ірландії.

Першу партію продуктів харчування, які потрапили під російське ембарго, було знищено у вівторок, 4 серпня, в Самарі. Раніше російський уряд затвердив правила знищення заборонених до постачання в країну продовольчих товарів. Відповідний закон, підписаний президентом РФ Володимиром Путіним, набув чинності 6 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram